Förskolan Skåvan | Kunskapskryssaren

Förskolan Skåvan

Förskolan Skåvan har naturen utanför dörren och med skärgårdsmiljö runt knuten. Förskolan finns i Svinninge (Skåvsjöholmsvägen 17) som ligger ca 1 mil utanför centrala Åkersberga. Förskolan har två avdelningar som är belägna i varsin villa vilket bidrar till en känsla av hemmiljö.Omgivning 2

Här utforskar vi världen och naturen tillsammans med barnen utifrån Reggio Emilia och med vårt egna koncept, Lekologi.

Päron 1LEKOLOGI använder helheten i läroplanen för förskolan – de fem elementen – LEK, SPRÅK, MATEMATIK, NATURVETENSKAP OCH TEKNIK. Lekologi utgår från ett konceptionellt tänkande en helhetssyn kring barnet, miljön och pedagogen som är viktiga delar i vårt Reggio Emiliainspirerade arbetssätt på förskolan.

UtevistelseIMGP1526

Förskolans närhet till naturen och den fantastiska gården gör att barnen vistas en stor del av dagen utomhus. I utemiljön skapas stimulans och inspiration till nya lekar och upptäckter. Naturen är en miljö som lämnar spelrum för barnens fantasi och vi gör ofta utflykter till fantastiska miljöer bara ett stenkast från förskolan.

Avdelningar

Förskolans avdelningar är åldersintegrerade 1-5 år, barnen kan därför vara på samma avdelning under hela sin förskoletid. De leker och lär tillsammans med kompisar i olika åldrar, samtidigt som en trygg och längre relation till pedagogerna främjar utveckling och lärande.

Empati främjas också på ett naturligt sätt när man finns i ett sammanhang med små och stora – att få ta hand om någon som är mindre blir en lärdom för livet.

Vi arbetar även med barnen i åldersindelade grupper, t.ex. fem-årsgrupp. I dessa grupper arbetar vi i både korta och långa projekt.

Kontakta förskolan

Om du vill komma i kontakt med förskolans avdelningar så är telefonnumren:

Avdelningen Blåsippan 073-359 01 19

Avdelningen Vitsippan 073-359 01 18

Förskolans pedagoger kan inte svara på frågor som berör kö, placering och övriga administrativa frågor. Har du frågor i dessa ärende så ta kontakt med förskolechef eller administrationen.

Förskolechef 073-359 01 11

Administration 08-540 874 00

Besöka oss

Vill du besöka Förskolan Skåvan så är du alltid välkommen att ta kontakt med förskolechefen så kan vi boka in ett besök. Vill du ställa ditt barn i kö hos oss så klicka på knappen nedan.

Plats hos oss

Hitta till Förskolan Skåvan

Click to open a larger map

Besöksadress:
Skåvsjöholmsvägen 17, 18494 Åkersberga
Postadress:
Stationsgränd 16, 184 50 Åkersberga

Avdelningen Blåsippan

Avdelningen Blåsippan 073 359 01 19

Avdelningen Vitsippan

Avdelningen Vitsippan 073 359 01 18

MBL
Powerd by OS