Förskolan Dahlian | Kunskapskryssaren

Förskolan Dahlian

Förskolan Dahlian är uppbyggd med inspiration av Reggio Emilia.

En liten familjär förskola, med en avdelning och plats för ca. 20 barn, som är centralt belägen på Åkersbergavägen 2 med närhet till infartsparkering, Roslagsbanan och busstorget.

Tack vare sitt centrala läge har förskolan lätt att ta med barnen på aktiviteter som besök på bibliotek och t.ex. teater. Naturen är aldrig långt bort och promenader till  åkersbergakanalen eller andra fina omgivningar är omtyckta utflykter.

Matrum 2Lokalerna är trivsamma och ger en känsla av hemmiljö. . Förskolemiljön är uppbyggd utifrån ett Reggio Emilia-perspektiv med ateljé och rörelserum och möjlighet att hitta en lugn vrå.

 

översiktsbild

 

Den mysiga gården omgärdas av en vacker häck och bland fina träd och buskar skapas en egen liten värld där barnen kan leka fritt, mitt i centrala Åkersberga.

 

IKT i FörskolaIKT i Förskolan

På alla våra förskolor arbetar vi med digitala hjälpmedel som t.ex. lärplattor, datorer och interaktiva projektorer i det pedagogiska arbetet. På Dahlian finns dessa hjälpmedel centralt placerade mitt i förskolan och blir därför en naturlig del av verksamheten. Med hjälp av interaktiv projektor kan barnen arbeta tillsammans och utveckla sin samarbetsförmåga. Vid tavlan utvecklar barnen sin kommunikativa förmåga och får samtidigt övning i lära sig av varandra.

Avdelningar

Förskolan Dahlian har från att den startat haft en avdelning och har därför lång erfarenhet av att arbeta med en barngrupp som är åldersintegrerad 1-5 år. Där får barnen leka och lära sig tillsammans med kompisar i olika åldrar, samtidigt som en trygg och längre relation till pedagogerna främjar utveckling och lärande.

Empati främjas också på ett naturligt sätt när man finns i ett sammanhang med små och stora – att få ta hand om någon som är mindre blir en lärdom för livet.

Vi arbetar även med barnen i åldersindelade grupper, t.ex. fem-årsgrupp. I dessa grupper arbetar vi i både korta och långa projekt.

Kontakta förskolan

Om du vill komma i kontakt med förskolan så är telefonnumret 073-359 01 17

Förskolans pedagoger kan inte svara på frågor som berör kö, placering och övriga administrativa frågor. Har du frågor i dessa ärende så ta kontakt med förskolechef eller administrationen.

Förskolechef 073-359 01 11

Administration 08-540 874 00

Besöka oss

Vill du besöka Förskolan Dahlian så är du alltid välkommen att ta kontakt med förskolechefen så kan vi boka in ett besök. Vill du ställa ditt barn i kö hos oss så klicka på knappen nedan.

Plats hos oss

Hitta till förskolan

Click to open a larger map

Besöksadress:
Åkersbergavägen 2, 184 50 Åkersberga
Postadress:
Stationsgränd 16, 184 50 Åkersberga

Matsedel Dahlian

Förskolan Dahlian

Förskolan Dahlian 073 359 01 17

MBL
Powerd by OS