Förskolan Berga | Kunskapskryssaren

Förskolan Berga

Förskolan Berga med sina fyra avdelningar ligger i centrala Åkersberga (Ebjörns väg 7) avskilt från biltrafik och vägar. Förskolans läge gör att vi har nära till  bl.a. bibliotek och teater men samtidigt aldrig långt till naturen.

Lokalerna är ljusa , trivsamma och välplanerade med stora ytor som ger mycket goda förutsättningar att arbeta med vår profil Reggio Emilia. Även utomhusmiljön erbjuder fantastiska möjligheter till lek, inspiration och roliga aktiviteter för barnen.123

En mångkulturell förskola

Berga är en mångkulturell förskola med många olika nationaliteter och där det talas många olika språk. En spännande förskola där det går att lära sig mycket av vårt nya samhälle i Österåker. Vi arbetar mycket med integration och samarbetar med engagerade föräldrar som vill  medverka för att hjälpa till att visa upp sin kultur.

Kulturträd bild 2Med jämna mellanrum finns ett land representerat med sitt tema där barnet och dess föräldrar hjälps åt att berätta om sin kultur bestående av språk, vanor, mat, flagga, sagor, sånger och annat intressant som är viktigt för att berätta om för de andra barnen på förskolan.

 

 

IMG_4160Språk

Språkrum har inrättats vid förskolan i syfte att stötta och stärka barnets utveckling i språk och kommunikation. Förskolan samarbetar också med Österåkers Kommuns Språkverkstad som ligger i förskolans närhet.

Avdelningar

Förskolans avdelningar är åldersintegrerade 1-5 år, barnen kan därför vara på samma avdelning under hela sin förskoletid. De leker och lär tillsammans med kompisar i olika åldrar, samtidigt som en trygg och längre relation till pedagogerna främjar utveckling och lärande.

Empati främjas också på ett naturligt sätt när man finns i ett sammanhang med små och stora – att få ta hand om någon som är mindre blir en lärdom för livet.

Vi arbetar även med barnen i åldersindelade grupper, t.ex. fem-årsgrupp. I dessa grupper arbetar vi i både korta och långa projekt.

Kontakta förskolan

Om du vill komma i kontakt med förskolans avdelningar så är telefonnumren:

Avdelningen Domherren 073-359 01 16

Avdelningen Näktergalen 073-359 01 13

Avdelningen Sparven 073-359 01 15

Avdelningen Svalan 073-359 01 14

Förskolans pedagoger kan inte svara på frågor som berör kö, placering och övriga administrativa frågor. Har du frågor i dessa ärende så ta kontakt med förskolechef eller administrationen.

Förskolechef 073-359 01 11

Administration 08-540 874 00

Besöka oss

Vill du besöka Förskolan Berga så är du alltid välkommen att ta kontakt med förskolechefen så kan vi boka in ett besök. Vill du ställa ditt barn i kö hos oss så klicka på knappen nedan.

Plats hos oss

Förskolan Berga

Hitta till förskolan

Click to open a larger map

Besöksadress:
Ebjörns väg 7, 184 30 Åkersberga
Postadress:
Stationsgränd 16, 184 50 Åkersberga

Matsedel

Avdelningen Domherren

Avdelningen Domherren 073 359 01 16

Avdelningen Näktergalen

Avdelningen Näktergalen 073 359 01 13

Avdelningen Sparven

Avdelningen Sparven 073 359 01 15

Avdelningen Svalan

Avdelningen Svalan 073 359 01 14

MBL
Powerd by OS